Warning: fopen(http://www.toppomania.info/topper/.txt) [function.fopen]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/vusers/domains/toppomania.info/subdomains/wap/toppomania_tur_mini.php on line 21
FEIL ved aapning av http://www.toppomania.info/topper/.txt
Toppomania mini-forsiden - Toppomania mini
[Toppomania mini]
[Toppturer]
[Lenker]

[Rute]

Brokefjellet 1074 moh

Brokefjellets klossaktige form sees tydelig fra de lavere og østlige strøkene av Telemark. Flere sider er bratte og krever klyving, men man kan også komme opp på lettere måter. Uten skiføre ble det en fottur nesten midt i desember.

Turbilde
Det bratte terrenget nord for Tarren er spennende. -
Utsikt mot Kviteseids mange hauger og fjell får man oppe i lia. I bakgrunnen skimtes Roholtfjellet 1005 moh. Her blir terrenget brattere, mindre berørt og utfordrende med glatt is mange steder.

Turbilde
Toppen sett fra vest. -
Lite snø preger fjellene tidlig på vinteren. Terrenget er ganske nediset og jeg går lange strekninger på steinrygger der det er tørt og uten is.

Turbilde
Meg på toppen av Brokefjellet med utsikt nordover. -
I bakgrunnen skimtes Mælefjell til høyre for dalen, og Skorve til venstre. Til høyre på bildet sees det småkupperte Lifjell. På toppene her, godt over tregrensa, er trolig de eneste stedene man kan ta seg fram med ski nå i desember.

Turbilde
Solnedgang med utsikt mot Skorve. -
Solnedgangen kommer brått mot slutten av turen og byr på et fargesprakende lys på de hvitkledde fjellene.

Turbilde
Utsikt mot vestlandsk terreng i Telemark. -
Ikke bare Vestlandet har fjorder. I Telemark er enkelte av innsjøene nokså fjordpregede, slik som Bandak og de andre i Telemarksvassdraget med opp mot 1000 høydemetre på sidene.


Åke 2004-12-16